Afghaanse Windhond Reuen

Anubis is de eerst Afghaanse Windhond die van pups af aan bij mij is komen wonen, ik wilde graag een heel mooie Afghaan bij de 2 opvanghondjes zodat er nog meer gespeeld en gerend kon worden en met een pup kwamen ze inderdaad geen beweging tekort. De opvangmeiden moesten eerst wel even aan hem wennen maar uiteindelijk ging het goed, heel blij dat ik dit ‘’Aapje’’ aangeschaft heb want niet veel later verongelukte mijn oudste Afghaan, Ascada, ik ben blij dat ik haar nog een heel mooi leven heb mogen geven. Angelina ging steeds meer met Anubis aan de haal, de 2 zijn nog steeds dikke maatjes. Het was best moeilijk op dat moment een Afghaan te vinden die voor mij had wat ik zocht, een stoer uiterlijk, mooie vacht maar niet te overdreven en te extreem, het is tenslotte en werkhond en dat moeten ze dan ook nog steeds kunnen. Zo kwam ik Zim tegen op de renbaan in Amsterdam, pracht hond! Lief karakter, willen werken en leuke eigenaren, klikte meteen en via hun ben in bij Margit en Frank Langenberg terecht gekomen. Enige tijd later herhaalde Margit de combinatie vanwaar Zim uit ontstaan is en zo werden Jamhal en Anubis geboren, 2 fantastische broers die nog steeds dikke maatjes zijn. Djamhal was als pup en nog wel, wat rustiger dan Anubis, die was erg stout, eigenlijk nog steeds moet ik zeggen, ik had 2e keus en de fantastische meiden Davin en Marjan Dekkers hadden eerste keus en dat werd de rustige van de 2, zo kwam met 8 weken Aapje bij me wonen, Aapje omdat hij toen en nog steeds overal op klimt of opspringt. 

Anubis, inmiddels Nederlands kampioen is een heerlijk drukke maar ontzettend pure Afghaan in uiterlijk en karakter, goudeerlijk en ondeugend, lopen en liggen met een air van heb ik jou daar, alert en fel op de prooi, een echte ‘’oude’’ Afghaan van een pracht type. Hij vindt het heerlijk om bij je te zijn, kan ook heel goed zich zelf vermaken en is enorm sociaal naar andere honden. Wil graag voor me werken en gaat er helemaal voor als ie achter het haas aan gaat op de renbaan of het coursingsveld, krijgt ie hier de kans dan weet hij het wild ook te vinden. Ook de show vindt hij geweldig, alleen bij erg warm weer blijft hij liever thuis, heb hele fijne momenten met hem gehad op verschillende shows en heeft zijn punten dan ook dik verdiend, alle rapporten zijn niets dan lof, heeft een prachtig strekkend gangwerk en een zweefmoment, iets wat ik graag in een Afghaan zie, hij doet nog extra zijn best als zijn handler hem uitbrengt, vanaf moment 1 dat die 2 elkaar zagen was er een klik en hij doet echt werkelijk alles voor Paula Kenny, zij samen hebben ook de nodige cac’s gewonnen en menigeen doen stil staan om naar deze combinatie te kijken. Met Anubis hoop ik mijn eigen kennel op te zetten om zo dit prachtige ras in stand te houden.

Stamboom van Anubis

Pesourcha Anubis Fatinat Al-Sjark

 
 
 

Popovs Sundance Kid

 

Laitin Apsa Fatinat Al Sjark at Shirkeira

 
     
 
Psobadja Y-Shirvan Tinker Bell el Saghir   Ger/NL/VDH/Int CH, ES 2001 Said el Jafistan Hamide Arwen Fatinat Al Sjark at Padaki 

 

 
Powered by Netfort Marketing & ICT