Podenco Ibicenco

Reuen - Best lastig om je reu te vinden om zo een lijn op te opbouwen met onze Podenco, natuurlijk kunnen we naar de enige fokker in Nederland en gelukkig wil ze graag samen werken maar ja dan zit je gelijk vast met de lijnen dus we zijn op zoek gegaan naar een reutje.

De Podenco’s van een Spaanse kennel, de poca roba, spraken ons erg aan alleen was het zeer lastig om daar wat vandaan te halen, dan maar verder zoeken….zoeken….maar er is zo verschrikkelijk weinig of het is al familie van onze teef. Uiteindelijk kwamen we in contact met Sabina uit Tsjechië en zij bood ons een reutje aan dat eigenlijk naar Amerika zou gaan maar omdat zij er geen goed gevoel over had heeft ze t niet gedaan, wij overleggen, ja t is toch al een reutje van 11 maand dus gaat dat goed binnen de roedel. Proberen maar, mocht t niet gaan dan hebben we een opvang adres en kunne we altijd nog ’gebruik’ van m maken als we een nestje met Allegra willen.

De vader van deze reu komt…..ja uit de Spaanse lijnen die wij zo mooi vinden is echt n plaatje en ook de teef is prachtig met veel winnende broers/zussen. Pracht dieren waar naast t showen ook veel mee gerent en gecoursed wordt, iets wat ons erg aanspreekt. Reden om Amsi naar Nederland te halen. Al met al nog best een gedoe om de hond hier te krijgen, vliegen gaat t snelst en echt…ook t goedkoopst dus zo gedaan, Amsi opgehaald met t vliegtuig, ging echt perfect, uh alleen dat hij ff op schiphol zoek was, maar zo snel, nog geen anderhalf uur, het hondje is zo makkelijk en aanvaard t zoals t gaat. Al een beste reu hoor voor zijn 11 maanden, heerlijk veel bone en pracht diep rode kleur. Wel n beetje verlegen maar wat wil je na zo een reis, vreemde taal en vreemde honden.

Veel tijd besteed aan zijn introductie en naar en dag of 2 was hij hier al niet meer weg te denken, heerlijk om die 2 Podenco’s te zien rennen of te samen met de Afghanen, echt fantastisch… 

 

Stamboom van Amsi of Bohemia Balada

Amsi of Bohemia Balada

 
 
 

     Cel de Dofer

 

Abelive Anup's Way

 
     
 

Maqui de Can Pocaroba

Oliva de Can Pocaroba

 

Frontrunners Frederico Fellini

Adelaide Aquila Bojnice

 

 
Powered by Netfort Marketing & ICT