Welkom op deze website over mijn Afghaanse Windhonden en Podenco Ibicenco

Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Tim Hendriks en woon in het prachtige buitengebied in de Noordoost Polder, namelijk in het plaatsje Kraggenburg. Twee jaar geleden ben ik hier naar toe verhuisd vanwege de dieren, heerlijk de ruimte want naast de honden heb ik ook nog allerlei soorten kippen, eenden, ganzen ect. Het is hier heerlijk wandelen met de honden in het Natuurmonumentenbos of langs het water, aan de dijk, of ze mee laten lopen naast de fiets.

Zo'n 10 jaar geleden ben ik begonnen met de opvang van een verwaarloosde Afghaanse Windhond, goed een jaar later kreeg ik ook haar dochter. Heerlijk die twee honden, niet al te makkelijk vanwege hun verleden maar zo dankbaar. Ben me toen ook meer in het ras gaan verdiepen en had zoiets van; daar wil ik eigenlijk wel een mooie reu bij.

Naast een uitstekende bouw wilde ik ook een goede beharing, maar vooral een hond die kan en nog wil werken. Dus heerlijk rennen op de renbaan of het haas proberen te vangen bij een coursing. Kwam zo met Margit en Frank Langenberg in aanraking en uit een prachtige combinatie heb ik een hele mooie reu aangeschaft. Dit alweer een jaar of 4 geleden. Twee jaar later heb ik een teefje, ook weer uit de Fatinat Al-Sjark kennel aangeschaft, om zo mijn eigen kennel op te zetten. In eerste instantie heb ik de honden voor de lol, gewoon gezellig thuis, maar ga ook naar de tentoonstelling en doe graag mee aan werkdagen.

 

Powered by Netfort Marketing & ICT